Cheesecake med rabarber og jordbær
Cheesecake med rabarber og jordbær

Friske bær på toppen, kølig is på tungen og smukke kager på tallerknerne – sommeren smager fantastisk. Forlæng årets skønneste årstid med en dessert, der smager af solskin og sommerfrugt, nemlig en cheesecake med rabarber og jordbær marmelade.

Opskriften på en cheesecake med rabarber og jordbær marmelade er ganske nem, men kræver dog at du har et par timer til rådighed, og selvfølgelig de nødvendige ingredienser.


Opskrift på cheesecake med rabarber og jordbær marmelade

Det tager kun 35 minutter at forberede din cheesecake med rabarber og jordbær marmelade, og når du har overstået dette skal den hvile på i mindst 5-6 timer på køl. Du kan regne med at få cheesecake til ca. 6-8 personer af nedenstående opskrift.

En cheesecake skal ikke i ovnen, og den skal serveres helt kold. Det bedste resultat opnås, hvis du bruger en hjemmelavet marmelade i flødeostcremen, men du kan selvfølgelig også bare købe en god marmelade i supermarkedet.



 Ingredienser til kiksebund i cheesecake

  • 260 g Bastognekiks (1 pakke)
  • 75 g smør
  • 1 springform (ca. 22 cm i diameter)

 

Ingredienser til flødeostcreme i cheesecake

  • 400 g flødeost naturel
  • 2½ dl sukker
  • 1 tsk flydende vanilje (eller korn fra 1 vaniljestang)
  • saft af 2 citroner
  • saft af 1 lime
  • 3 blade husblas
  • ½ l piskefløde
  • 2½ dl rabarber-jordbær-marmelade



 Prøv også opskriften på karamelsnitter med chokolade og karamel eller Få Mad & Boligs opskrift på rabarbercrumble.


Sådan laver du cheesecake med rabarber og jordbær marmelade

Kiksebund i cheesecake
Knus Bastognekiksene fint, gerne i en foodprocessor.
Smelt smørret ved svag varme i en lille kasserolle, og bland det grundigt med de knuste kiks.

Fordel kiksemassen i bunden af springformen. Brug håndfladen til at presse den sammen til en fast kagebund. Sæt springformen i køleskabet, mens fyldet laves.


Flødeostcreme i cheesecake
 
Rør flødeosten blød med sukker, vanilje og saften fra citroner og lime. Brug gerne en foodprocessor.

Læg husblas i blød i vand i ca. 5 minutter. Tag den op, og læg den i en lille kasserolle med det vand, der hænger ved. Smelt husblassen ved svag varme, til den er flydende. Afkøl den en smule, og rør den i flødeostcremen (fortsæt gerne med at bruge foodprocessoren til rørearbejdet).

Pisk fløden til let flødeskum, og vend den i fl ødeostcremen sammen med marmeladen. Fordel blandingen jævnt over kiksebunden i springformen, og sæt cheesecaken i køleskabet i mindst 5-6 timer, før den serveres 

Du kunne også være interesseret i disse opskrifter:

Caroline Flemings cheesecake med blåbær
Chokolademousse med chili
Opskrift på Mocca Eclairs


nutrilett
MODEUGE 2014
Hvad betyder modeugen for dig?
Jeg kunne ikke være mere ligeglad!
Årh, jeg følger da lidt med, men ikke så meget
Jeg synes bare, det er latterligt med alle de tynde modeller
Er det ikke mest et Københavner-fænomen?
Jeg følger meget med - det er fedt med ny inspiration!
shop banner
we vibe
jorgobe
jorgeobe
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk