cronut opskrift

Cronuts, der er en hybrid mellem croissanter og donuts, stammer fra USA. Den så første gang dagens lys i maj 2013 i Dominique Ansels bageri i New York – eller sådan lyder historien i hvert fald.

For efter Dominique Ansel gjorde cronut til verdens første virale kage koncept, begyndte den spanskfødte, amerikansk baserede kok, Najat Kaanache, at kontakte journalister over Twitter hvori hun hævdede, at hun opfandt Cronut konceptet, og at man kunne spore det på hendes menukort helt tilbage i februar 2013 – altså måneder før Dominique Ansel lancerede hans Cronut version.

Den prisvindende forfatter og journalist, Leslie Brenner, bekræfter dog, at hun smagte Najat Kaanche’s cronut-udgave tilbage i februar, og at den eneste relation mellem hendes Cronuts og Dominique Ansels er navnet.

cronut kager


Cronut copycats og Cronut feber

Det lader dermed til, at det er den New York baserede bager, Dominique Ansel, der løber med titlen som Cronut-konge. Men udover kampen om titlen, kæmper Dominique Ansel nu også mod Cronut copycats, for siden offentliggørelsen af Cronut kagen tilbage i maj er der blevet opfundet et hav af Cronut-lignende kager under andre kreative navne, såsom ”doissants,” ”crognets,” ”dough’Ssants,” og ”Cro-Nots”.

Men det lader stadigvæk til, at det er den famøse New Yorker Cronut, der løber med den største hype, og efterspørgslen på hybrid kagen er skyhøj. Hver morgen, to timer før bageriet åbner, former en kø sig af ivrige kage-elskere, der blot venter på at sætte tænderne i en Cronut. For at sikre at de første kunder ikke køber hele lageret, har Ansel dikteret, at hver kunde kun må købe 2 Cronuts, der koster USD 5 pr. stk.

Cronut feberen fortsætter med at rase i New York, og har allerede spredt sig på verdensplan – inden længe kan du formentlig sætte tænderne i en Cronut i Danmark.

 

Hvad er en Cronut?

En Cronut er en hybrid kage bestående af en halv croissant og halv donut – deraf navnet ”Cronut”. Men en Cronut er langt mere end bare det. Selve processen er en omstændig affære. En Cronut er lavet af en lamineret dej, og herefter stegt i vindruekerneolie på en bestemt temperatur. Efter bagningen går den lille Cronut igennem tre trin for at få den helt rigtige smag. Først bliver den rullet i sukker, dernæst fyldt med creme, og til sidst toppes den med lækker glasur. Hele processen tager op til tre dage.

Mød Dominique Ansel og hør ham fortælle, hvad en Cronut er og hvordan den laves;

Sådan laver du dine helt egne Cronuts

Har du mod til at give dig i kast med at lave dine helt egne Cronuts, så kan du prøve følgende Cronut opskrift, der er lækker, men også vældig tidskrævende.

> Gå til cronut opskriften her




nutrilett
shop banner
we vibe
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk