Blog: Sig undskyld til din eks!

Foto: Shutterstock

Efter et brud kan man have en tendens til at se det værste i hinanden. Det hjælper dog sjældent på samarbejdet efterfølgende. Er du fair overfor din eks? Læs Q’s nye blogger Katrine Werners indspark.

Onsdag, 5. august 2015 - 9:24 - af Katrine Werner

Indrømmet - jeg kan godt være ret forvirret ind imellem. Jeg er egentlig temmelig uorganiseret. Jeg glemmer, at skrive ting i min kalender, og når jeg så endelig gør det, glemmer jeg at kigge i den. Og sjovt nok er min eks på samme måde. (Altså selvfølgelig bare meeeeget værre end mig).

For lidt tid siden var min datter på 10 år inviteret til en fødselsdag hos en pige fra sin klasse. Det var en af de weekender, hun var hos min eks. Og hvad skete der selvfølgelig? Han glemte at sende hende afsted - og hun missede fødselsdagen.

>> Kom godt igennem din skilsmisse med denne bog, som tilbyder konkrete råd og guider til selvhjælp

Hun var egentlig okay med det, da det gik op for hende, men jeg? - Jeg kunne godt mærke den der følelse, der fysisk kommer op, når jeg bliver godt og grundig sur over noget.

Og så oveni det; en følelse af, at min datter var gået glip af noget, hun havde glædet sig til - at han faktisk havde såret hende. Den var svær at sluge. Og den var sgu svær at skjule.

Og så kom den:  "Ej, nu må du fandme lære at kigge i din kalender. Skal jeg også holde styr på det hele?..bla bla bla”

Han sagde pænt undskyld til mig (han var nemlig klog nok lige der) og jeg lappede det selvretfærdigt i mig.

Læs også: 10 typiske skilsmisse-fejl, som mænd begår

Senere den dag, da jeg var faldet ned igen, stod jeg ude på badeværelset og kiggede mig selv i spejlet.

Det er noget, jeg gør en gang imellem, når jeg godt kan mærke, at jeg har været noget ude af balance og klar til at kigge lidt indad. Jeg tænkte på alle de gange, hvor jeg selv har misset aftaler, der endda har stået i min kalender. Og jeg tænkte især på, da min datter i sidste måned missede en legegruppe på grund af mig. Og jeg tænkte på alle dem, jeg kender, som også har misset en ting i ny og næ – og hvor jeg bare har grinet og sagt noget stil med, at det sgu da også er svært at holde styr på alle de unger og alle de arrangementer.

Jeg stod der foran spejlet og tænkte: ”Vi fejler jo alle, hvis ikke med det ene, så med det andet - selv lille selvretfærdige mig!”

Og så ringede jeg, og sagde UNDSKYLD. Et så lille ord, med så meget magt.

Udbyttet af det undskyld: Jeg fik det bedre, min eksmand fik det bedre, vores forhold blev stærkere og vores børn skummer fløden.

Så stik din eks en undskyldning, så snart du øjner muligheden – hvis du tør...

 

Om Katrine Werner:

Har gennem de seneste 6 år arbejdet som skilsmissementor, hvor hun guider og coacher mænd og kvinder til at komme igennem deres skilsmisse på en værdig og respektfuld måde for alle parter – ikke mindst børnene. Læs mere på Katrines hjemmeside 

 

Vil du have Q i din postkasse hver måned? Tegn et abonnement og få Q i et halvt år for kun 170,-

 

 

Læs alt om