Find slankekuren der passer til DIT vægttab

Har du flere fallerede slankekure i bagagen, og er du træt af de overflødige kilo? Læs med her og få den ULTIMATIVE slankekurs guide.

Kan du tælle flere fallerede slankekure på hænderne end det samlede antal af kilo du har tabt? Vi kender det godt - ALT for godt. Men fortvivl ej, der findes et hav af slankekure, diæter og vægttabsmetoder, og det handler bare om at DU finder den der passer til dig, din krop og dit liv.

Læs med herunder hvor vi har lavet den ultimative vægttabs og slankekurs guide til dig, der gerne vil smide de resterende kilo.


Læs om GI-PLAN, Zonekuren og HAY i denne artikel, eller klik dig videre ind til det store slanke arkiv i linksene til højre.

GI-PLAN - Slankekuren der minimerer mængden af kulhydrater

GI-planen skal hjælpe dig til at spise færre letnedbrydelige kulhydrater, de giver nemlig store udsving i blodsukkeret og dermed akut trang til flere hurtige kulhydrater. GI, som står for Glykæmisk Indeks, angiver, hvor hurtigt en fødevare påvirker dit blodsukker: Jo lavere værdi, jo langsommere og mere stabil påvirkning. Jo flere point en madvare har, jo hurtigere påvirker det blodsukkeret, og det er altså det, du helst skal undgå.

GI-PLAN slankekuren passer til dig, hvis …

  • Du kan lide selv at lave maden.
  • Du holder dig til opskriften (ikke noget med cirka en håndfuld nødder).
  • Du er villig til at skære ned i dit indtag af hurtige kulhydrater, f.eks. hvidt brød.
  • Du er klar på lidt hovedregning, når du skal følge GI-planens tabeller.
  • Du har tålmodighed, for selvom GI-planen har en startfase med stort vægttab, så skal det hele ske gradvist.
  • Du har lyst til at lægge din livsstil om, så GI-planen til sidst bliver naturlig for dig.

Sådan lever du efter GI-PLAN

  1. Spis tre måltider og tre snack-måltider om dagen.
  2. Hold dig så tæt som muligt til din GI-kostplan.
  3. Se på din tallerken som opdelt i fire felter, hvor to dele er grøntsager, en del er proteiner og en del er kulhydrater.
  4. Forestil dig dit nye jeg hver dag, et gammelt billede hjælper.
  5. Dyrk mindst 2 gange 10 minutters motion om dagen.


Læs mere om GI-planen på www.gipdiet.com

Zone-kuren - Fokus på sammensætningen af mad


Zone-kuren handler først og fremmest om at sammensætte sin mad korrekt. Kort og godt betyder det, at kostsammensætningen skal bestå af 30 % fedt, 30 % proteiner og 40 % kulhydrater. I Zone-kuren betragtes maden ikke som en mængde kalorier, men derimod som et stof. Zone-kuren er baseret på, hvordan vores hormoner reagerer på forskellig mad. Stik imod mange andre diæter udnævner Zone-kuren kulhydraterne (ris, pasta, brød) til at være energi-givende, ufarlige og ikke-fedende.

Zone-kuren passer til dig, hvis …

  • Du er til portionsanretning frem for tag selv-buffet.
  • Du er disciplineret.
  • Du sætter pris på kvalitet og gerne bruger penge på god mad.
  • Du ikke kan leve uden ris og pasta.
  • Du sjældent springer måltider over.
  • Du vil godt "lide" lidt for skønheden.

Sådan lever du efter Zone-kuren

  1. Vær opmærksom på kostsammensætningen: 30 % fedt, 30 % proteiner og 40 % kulhydrater.
  2. Overhold samtlige Zone-måltider (3 dagligt) og Zone-snacks (2 dagligt) - ikke noget med at springe et måltid over.
  3. Vær forsigtig - denne diæt er ekstremt portionsfokuseret.
  4. Lækre kager er absolut "no-go". Alt, hvad der dufter langt væk af fedtstoffer, er forbudt land.
  5. Stå ved din nye livsstil (selvom der er mange restriktioner), og du vil se resultater.


Læs mere om Zone på www.zoneliving.com

Hay - Kostretning der fokuserer på et varigt vægttab fremfor en hurtig diæt

Hay er mere en kostretning end en decideret diæt. Det går helt simpelt ud på at sammensætte sin kost på en bestemt måde. Visse madgrupper må ikke kombineres med hinanden. I teorien går det ud på, at f.eks. proteinholdige (f.eks. kød) og stivelsesholdige (f.eks. brød og slik) madvarer ikke må kombineres, fordi kroppen fordøjer de to madgrupper forskelligt.

Hay kostretningen passer til dig, hvis ...

  • Du spiser tit på restaurant.
  • Du har travlt i din hverdag.
  • Du kan undvære mælken - både i kaffen og på myslien.
  • Du vil hellere have meget af én ting end lidt af mange forskellige ting.
  • Du vil ikke sulte dig selv for at slanke dig.
  • Du er indstillet på at ændre dit syn på madvarer drastisk.

Sådan lever du med Hay kostretningen

Følg Hays kombinationsskema. Bland gerne A med B. Bland gerne C med B. Bland ALDRIG A og C!


Gruppe A : proteiner Gruppe B : Neutral mad Gruppe C : Stivelse
Alt kød, fjerkræ, ost, æg, fisk, sojabønner og yoghurt. Grøntsager, salat, nødder, urter, smør og olivenolie.
Kiks, brød, kage, pasta, sukker, honning, kartofler og ris.



  1. Spis meget frugt og grønt. Spis kun få madvarer med højt indhold af
  2. proteiner (f.eks. kød), stivelse (f.eks brød og slik) og fedt.
  3. Der skal gå mindst fire timer imellem, man spiser måltider, der indeholder proteiner, og måltider, der indeholder stivelse.
  4. Du behøver ikke måle og veje din kost, hvilket gør café- og restaurantbesøg meget lettere. Bare du bestiller den rigtige kombination af mad.
  5. Spis alt det, du vil, så længe du holder dig til kombinationsprincipperne!


Læs mere om Hay på www.netfit.co.uk


Læs mere om slankekure, diæter og vægttab

Flad mave på 2 uger kuren
Spis efter DIN kropsform
Stenalderkost kostplanen
Suppekuren der garanterer et hurtigt vægttab
Lene Hanssons TURBOslank diæt